Vad erbjuder vi?

Mina coachande områden är allmän VFR-flygning, flygradiokommunikation, NQ (mörker), Aerobatic träning, flyguppvisning och föreläsning/utbildning inom flyg- och brandsäkerhet. 

Med min breda flygkunskap kan jag anpassa upplägget efter dina behov och skulle det vara något utöver så kan vi även hitta en lösning för det.  

Allmänn flygkunskap


Aerobatic (konstflyg)

Radiokommunikation

Flyguppvisning


Föreläsning eller skräddarsydd utbildning


Allmän flygkunskap

VFR-flygning ska vara kul och glädjefyllt. ”Att flyga är att leva”. Man ska känna sig trygg så att man kan slappna av helt och njuta av sin flygning. Allmän flygkunskap innefattar allt från flygplanering, navigering mm. Vi alla har våra olika erfarenheter och utvecklingsområden. Jag finns för att förenkla och utveckla ditt flygande som en hjälpande hand.

SIMULATOR

Vill du prova på detta, med eller utan flygerfarenhet så har jag ett samarbete med Sveriges största simulatorcenter på Arlanda flygplats. 

Simulatorer att flyga: 

- AJS Viggen, 

- Helikopter (R44)

- Avancerad flygning (Christian eagle & YAK-52)

- B737

- Kommande även en Piper PA28 simulator med 270 graders duk framför dig för bästa upplevelse.

Simulatorträningen är i samarbete med flygstridsskolan.se 

Aerobatic/konstflyg

Vill du ta avancerad behörighet? Då guidar jag dig till mina f.d. lärarkollegor.

Efter avslutad aerobatic, EASA utbildning som idag är på 5h (min 7 flygpass) så har man äntligen sin "ava"-behörighet men långt ifrån färdigutbildad att göra allt man vill. Från den punkten behövs ingen lärare vid sin sida utan rekommendation är att ha med sig en erfaren aerobatic pilot för att utveckla sin flygning. Där finns jag för dig och utvecklar gärna din flygning för att du ska bli en säkrare och skickligare pilot.
Vi lägger upp din träning som du önskar i något av nedan alternativ:
- Lektionssal
- Träning i luften
- Aerobatic simulator 

SIMULATOR

Vill du prova på detta, med eller utan flygerfarenhet så har jag ett samarbete med Sveriges största simulatorcenter på Arlanda flygplats. Här kan du testa på allt som rör avancerad flygning, följa med i framsits tillsammans med en instruktör eller varför inte genomföra hela utbildningen i VR-simulator för att få känna på hur det är att vara en aerobaticpilot. 

Simulatorträningen är i samarbete med flygstridsskolan.se 

Mörkerflygning/NQ

Mörkerflygning kanske är den vackraste och mest "mysiga" typen av flygning. Se en storstad lysa upp eller bara få känna mörkret lägga sig under flygplanet efter start. 

Har du frågetecken gällande, vad gäller för mörkerflygning? Hur planerar man? Oavsett frågor skräddarsyr jag svar på alla dina frågor så att du lugnt och tryggt kommer kunna njuta av mörkerflygning.

SIMULATOR

Vill du prova på detta, med eller utan flygerfarenhet så har jag ett samarbete med Sveriges största simulatorcenter på Arlanda flygplats. Kommande en Piper PA28 simulator med 270 graders duk framför dig för bästa upplevelse.

Simulatorträningen är i samarbete med flygstridsskolan.se 

Radiokommunikation

Flygradiokommunikation är den delen som oftast brister hos vanliga klubbpiloter. Ovana eller att man inte "tänjer" på sina gränser kanske? Man flyger ofta samma rutt gång efter gång, vilket efter ett tag skapar rädslor att inte våga flyga. Tillsammans kan vi skapa en trygghet att flyga över länsgränserna. Här finns mängder av bra övningar för att komma tillbaka till den där trygga piloten du en gång var så att du avslappnat kan flyga och njuta av din flygning.

SIMULATOR

Vill du prova på detta, med eller utan flygerfarenhet så har jag ett samarbete med Sveriges största simulatorcenter på Arlanda flygplats. Kommande en Piper PA28 simulator med 270 graders duk framför dig för bästa upplevelse där du kan få full insikt i all typ av radiokommunikation.

Simulatorträningen är i samarbete med flygstridsskolan.se 

Flyguppvisning

Vill du se en flyguppvisning, kanske över ett bröllop, en fest, event eller bara njuta av den personligen. Kontakta mig för önskat upplägg samt offert.

SIMULATOR

Vill du lära dig flyga flyguppvisning kan jag guida dig via VR- simulator till en bra "display" pilot och lära dig planera och genomföra dina egna uppvisningar.

Simulatorträningen är i samarbete med flygstridsskolan.se

Föreläsning/skräddarsydd utbildning

Efter snart 20 år inom räddningstjänst och flygplatsräddningstjänst kopplat till mina år som pilot så har jag utbildat både brandmän, befäl, externa kunder men även privatpersoner som vill få mer kunskap i allt som rör brand och brandsäkerhet, allmän flygkunskap eller liknande områden. Jag brinner för att låta andra växa och utvecklas och med det skräddarsyr jag din önskade utbildning både som enskild eller i grupp inom dessa ämnen.